belly-2473_1920

Ocet jabłkowy przebojem wdarł się na nasze stoły. Jest to produkt, który wspiera proces odchudzania.

Choć gotowe produkty dostępne są na sklepowych pólkach to najwięcej korzyści przyniesie spożywanie własnoręcznie sporządzonego octu. Ocet jabłkowy jest skarbnicą dobroczynnych składników jak kwas chlorogenowy, flawonoidów czy beta-karotenu, witamin czy kwasów octowego oraz cytrynowego. Efekty spożywania octu jabłkowego widoczne są w bardzo szybkim czasie. Produkt ten posiada bowiem właściwości odwadniające. W pierwszej więc fazie stosowania tego produktu nasz organizm pozbywa się nadmiaru wody. Na tym dobroczynnych właściwości kwasu octowego nie koniec. Produkt ten rozpuszcza tłuszcz w organizmie. Stosowanie octu jabłkowego przynosi spodziewane rezultaty tylko wtedy gdy jego spożycie połączone jest z odpowiednią dietą. Wtedy nasz organizm sięga po zapasy energetyczne zgromadzone w tkance tłuszczowej. Substancje zawarte w occie jabłkowym przyspieszają proces spalania tłuszczy. Wpływa również pozytywnie na trawienie, pobudza żołądek do wytwarzania soków żołądkowych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *